10 مورد از جراحی ‌های اورولوژی

جراحی های اورولوژی

دلایل بسیاری برای مراجعه به یک کلینیک اورولوژی وجود دارد. وقتی به اورولوژیست مراجعه می کنید، تحت انواع مختلفی از اقدامات تشخیصی و درمانی برای بیماری های مرتبط با دستگاه ادراری و تناسلی قرار می‌ گیرید.

در زیر، نمونه ای از این اقدامات و جراحی ‌های اورولوژی به همراه توضیحات آورده شده است:

عمل های جراحی متداول در اورولوژی

۱. وازکتومی

وازکتومی یکی از رایج ‌ترین جراحی ‌های اورولوژی است. طبق اعلام انجمن اورولوژی آمریکا هر ساله ۵۰۰ هزار مرد در آمریکا این عمل را انجام می دهند. وازکتومی برای پیشگیری دائم از بارداری انجام می شود. در این عمل پزشک با برش و بستن لوله منی که حامل اسپرم از بیضه ها است، جریان اسپرم به مایع منی را قطع می کند.

وازکتومی عملی سرپایی بوده که فقط ۱۰ تا ۳۰ دقیقه طول می کشد.

۲. عمل بازگشت وازکتومی (باز کردن لوله منی)

اگر فردی که قبلا وازکتومی انجام داده، تصمیم به داشتن فرزند می گیرد عمل بازگشت وازکتومی باید انجام شود. اگرچه این عمل تضمینی برای باروری دوباره فرد نیست. فاکتورهای خاصی برای بازگشت موفقیت آمیز وازکتومی نیاز هستند.

از تکنیک میکروسرجیکال برای ترمیم لوله منی استفاده می شود.

۳. سیستوسکوپی

سیستوسکوپی عملی است که در آن اورولوژیست دیواره مثانه و میزراه را بررسی می‌ کند. وسیله ‌ای به نام سیستوسکوپ وارد مجرای ادرار شده و به سمت مثانه هدایت می ‌شود.

سیستوسکوپ از لوله ای بلند و باریک با چراغ و دوربین در ابتدا و انتها ساخته شده است. این اقدام معمولاً برای تشخیص و درمان بیماری های مثانه انجام می شود.

همچنین برای تشخیص بزرگ شدن پروستات هم به کار می رود.

عمل های پروستات

۴. عمل های مرتبط با پروستات در جراحی های اورولوژی

گاهی اوقات اورولوژیست اقدامات تشخیصی و درمانی برای بیماری های مرتبط با پروستات انجام می دهد از جمله:

  • بیوپسی پروستات : عملی که در آن نمونه ای از بافت پروستات برای بررسی های آزمایشگاهی برداشته می شود.
  • یورولیفت : عملی کم تهاجمی که در مطب انجام شده و برای درمان پروستات بزرگ شده با درجه خفیف یا متوسط به کار می رود.
  • ابلیشن سوزنی پیشابراهی (TUNA) : عملی که در آن از ابلیشن رادیو فرکوئنسی برای کاستن بافت پروستات که با افزایش سایز، به میزراه فشار می آورد استفاده می شود.
  • تراشیدن پروستات از راه مجرای ادرار (TURP) : روشی کم تهاجمی است که از وسیله ای خاص به نام رسکتوسکوپ برای برش بافت پروستات در زمان بزرگ شدن این عضو و بروز مشکلات ادراری استفاده می ‌کند.
  • برش پروستات از طریق مجرای ادرار (TUIP) : عملی است که برای درمان هایپرپلازی خوش خیم پروستات به کار می ‌رود.

آندوسکوپی کوچک وارد مجرای ادراری شده و قطعه ای کوچک، شکاف ‌هایی باریک در گردنه مثانه یعنی محل تلاقی پروستات ایجاد می‌ کند.

این اقدام کانال ادراری را باز کرده و بنابراین ادرار می تواند به راحتی عبور کند.

بیشتر بخوانید : پروستاتیت چیست ، علائم ، تشخیص و درمان

۵. اورتروسکوپی

عملی است که برای تشخیص و درمان سنگ کلیه به کار می رود. وسیله ای خاص به نام اورتروسکوپ (لوله ای باریک و بلند با چراغ و دوربین در انتها) از طریق مجرای ادراری وارد مثانه شده و به میزنای می ‌رود یعنی دقیقا جایی که سنگ کلیه قرار گرفته است.

سنگ های کوچک از این طریق برداشته می‌ شوند اما سنگ های بزرگ تر به شکستن احتیاج دارند. عمل شکستن سنگ های بزرگ لیتوتریپسی نام دارد.

۶. لیتوتریپسی

لیتوتریپسی یکی از جراحی ‌های اورولوژی است که از شاک ویو و لیزر برای شکستن سنگ های کلیه، مثانه یا میزنای استفاده می کند. لیزر یا شاک ویو سنگ های بزرگ را به قطعات کوچک تقسیم کرده تا از درون مجرای ادراری به راحتی عبور کنند.

۷. اورکیوپکسی

عملی است که برای اصلاح بیضه پایین نیامده انجام می شود. در این عمل بیضه از داخل شکم و کشاله ران برداشته، وارد کیسه بیضه شده و سپس با بخیه در کیسه بیضه ثابت می ماند.

۸. پلیکاسیون آلت تناسلی

جراحی پلیکاسیون آلت تناسلی عملی است که برای درمان انحنای آلت تناسلی به علت بیماری پیرونی انجام می ‌شود. پلیکاسیون عمل سرپایی بوده که در آن بخیه های دائم روی نقطه مقابل اِسکار حاصل از انحنا زده خواهد شد.

۹. ایمپلنت و پروتز آلت تناسلی

ایمپلنت یا پروتز آلت تناسلی وسایلی هستند که درون آلت تناسلی فرد دارای اختلال نعوظ قرار می گیرند تا این مشکل درمان شود. این ابزارها معمولاً فقط برای بعد از شکست سایر درمان های اختلال نعوظ توصیه می شوند.

مثلاً پروتز آلت تناسلی احتمالاً برای فرد دارای بیماری شدید پیرونی و فاقد توانایی نعوظ به علت انحنای آلت تناسلی به کار می رود.

۱۰. ختنه

ختنه عملی است که در آن پوست پوشاننده نوک آلت تناسلی برداشته می ‌شود. این عمل معمولاً روی نوزادان پسر در نقاط مختلف دنیا از جمله آمریکا صورت می گیرد.

مرکز اورولوژی الهام تیمی از متخصصین تراز اول کشور است که متعهد به فراهم کردن مراقبت های جامع برای افراد دارای مشکلات اورولوژیکی، علاوه بر سایر بیماری های مرتبط با مردان است. برای دریافت مشاوره و یا انجام جراحی های اورولوژی در تهران با کلینیک الهام تماس بگیرید.

برای دریافت مشاوره و یا نوبت حضوری برای درمان زائده های پوستی، با شماره تلفن های : ۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶ و یا از طریق تماس تلفنی و یا واتساپ با شماره ۰۹۳۳۷۸۳۶۸۲۰ در تماس باشید.
سایر شماره تماس های کلینک : 02188591523 و 02188591358
آدرس ما را در صفحه تماس با ما مشاهده کنید.

دریافت مشاوره و یا نوبت حضوری
امکان برقرار تماس از طریق شماره موبایل 09304182098

به صورت تلفنی و یا ارسال پیام واتساپ و تلگرام در هر ساعتی از شبانه روز

دیدگاه خود را بنویسید

0 دیدگاه در مورد "10 مورد از جراحی ‌های اورولوژی" ثبت شده
    اولین دیدگاه و یا پرسش را از طریق فرم بالا ثبت کنید 👆😍