8 دلیل احتمالی باردار نشدن یا حامله نشدن

باردار نشدن

اگر شما جزو افرادی هستید که این مقاله را مطالعه می کنید، احتمالاً مدتی است که تلاش می کنید حامله شوید ولی به نتیجه ‌ای نمی ‌رسید. باردار نشدن یا حامله نشدن مشکلی نیست که یک روزه آن را حل کرد؛ بلکه باید زیرنظر پزشک متخصص اقدام کرد.

دلایل احتمالی زیادی وجود دارد که شامل اختلال تخمک ‌گذاری، مشکلات ساختاری در دستگاه تناسلی، تعداد اسپرم کم یا مشکلات پزشکی زمینه ‌ای هستند. درحالی‌که ناباروری می‌تواند شامل علائمی چون اختلال پریود یا دردهای شدید قاعدگی باشد، واقعیت این است که بیشتر علل ناباروری، مخفی هستند.

 ناباروری مردان به ‌ندرت دارای علامت است. هشت دلیل احتمالی برای اینکه تاکنون نتوانسته ‌اید حامله شوید از این ‌قرارند.

تلاش ناکافی دلیلی برای باردار نشدن

تلاش ناکافی، دلیلی برای باردار نشدن

اولین چیزی که باید به آن دقت کرد مدت زمان تلاش برای حامله شدن است.

شاید به نظر برسد مدت زیادی است در تلاش هستید (و شاید هم همین‌طور باشد) ولی نکته‌ مهم این است که بدانید بسیاری از زوج‌ ها فوراً در حاملگی موفق نیستند.

تقریباً 80 درصد زوج ‌ها بعد از شش ماه تلاش کردن موفق به حاملگی شده و تقریباً 90 درصد بعد از 12 ماه تلاش، موفق به حاملگی می‌شوند.

در اینجا فرض بر این است که هر ماه در زمان مناسب، رابطه‌ زناشویی دارید.

بیشتر بخوانید : زگیل تناسلی در بارداری

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

در موارد زیر توصیه بایستی به پزشک مراجعه کنید:

  • سن شما 35 یا بیشتر است و به مدت حداقل شش ماه برای حاملگی تلاش کرده ‌اید
  • سن شما از 35 سال کمتر است و حداقل یک سال برای حاملگی تلاش کرده‌ اید

اگر یکی از وضعیت ‌های بالا را دارید باید به پزشک مراجعه کنید حتی اگر علائم مشکل باروری نداشته باشید.

فقدان تخمک‌گذاری، دلیلی برای باردار نشدن

لقاح نیازمند یک تخمک و اسپرم است. اگر در مرحله‌ی تخمک ‌گذاری نباشید، قادر به حاملگی نخواهید بود. ناتوانی در تخمک ‌گذاری یکی از دلایل معمول ناباروری زنانه است و می ‌تواند به علل مختلف به وجود آید.

یکی از دلایل ناتوانی در تخمک‌ گذاری، سندرم تخمدان پلی ‌کیستیک (PCOS) است.

دیگر علل احتمالی شامل اضافه ‌وزن یا کم ‌وزنی، نارسایی اولیه‌ تخمدان، اختلال تیروئیدی، هایپرپرولاکتینمی و ورزش بیش ‌از اندازه است.

اغلب زنانی که دارای مشکلات مربوط به تخمک‌ گذاری هستند دارای پریود نامنظم خواهند بود. با این‌ حال، چرخه ‌های قاعدگی منظم تضمینی برای تخمک ‌گذاری سالم نیست.

اگر دارای چرخه ‌های نامنظم بوده باید با پزشک خود صحبت کنید حتی اگر هنوز مدت‌ زمان تلاش شما به یک سال نرسیده باشد.

 مشکل از شوهر شماست نه شما

 مشکل از شوهر شماست نه شما

زنان حامله می ‌شوند ولی این حاملگی نیازمند همکاری زن و شوهر است. مشکل ناباروری بیست تا سی درصد زوج‌ های نابارور مربوط به شوهر است. همچنین، در 40 درصد از این زوجین، مشکل ناباروری مربوط به هر دو نفر است.

نکته‌ دیگری که باید بدانید این است که ناباروری مردان معمولاً علائم قابل‌ مشاهده‌ ای ندارد مگر اینکه آزمایش اسپرم انجام شود که سلامت منی و اسپرم را بررسی می‌ کند.

 وقتی به پزشک مراجعه کردید، حتماً مطمئن شوید از هر دو شما آزمایش گرفته می‌ شود.

ناباروری مربوط به سن

برای زنانی که بیشتر از 35 سال سن دارند و برای مردانی که بیش از 40 سال سن دارند، حاملگی موفق نیازمند تلاش طولانی ‌تر است. بعضی از زنان فکر می‌کنند که اگر دارای پریود منظم باشند یعنی باروری آن‌ ها مشکلی ندارد ولی این باور، صحت ندارد.

سن بر کیفیت و کمیت تخمک تأثیر می‌گذارد. همچنین اگر اختلاف سن همسرتان با شما 5 سال یا بیشتر باشد، این اختلاف سن می‌تواند خطر مشکلات ناباروری بعد از 35 سالگی را افزایش دهد.

مسدود شدن لوله‌ های فالوپ

مشکلات مربوط به تخمدان دلیل تقریباً 25 درصد موارد ناباروری زنان هستند. بقیه‌ موارد ممکن است دارای مشکلات مربوط به مسدود شدن لوله‌ های فالوپ، مشکلات ساختار رحم یا اندومتروز باشند.

اگر نمی‌دانید لوله‌ فالوپ چیست، این لوله ‌ها مسیر بین تخمدان و رحم هستند. لوله ‌های فالوپ به‌ صورت مستقیم به تخمدان ‌ها وصل نمی‌ شوند. اسپرم باید از گردن رحم به سمت درون رحم و به درون لوله ‌های فالوپ حرکت کند.

هنگامی‌که تخمک از تخمدان رها می‌شود، زائده ‌های مو مانند از لوله‌ فالوپ، تخمک را به داخل لوله می‌ کشند. لقاح درون لوله‌ فالوپ رخ می‌ دهد چون اسپرم و تخمک در آنجا با هم مواجه می‌ شوند.

اگر چیزی مانع عملکرد صحیح لوله ‌های فالوپ شود یا زخم ‌های موجود در لوله مانع مواجهه‌ تخمک و اسپرم شوند، آنگاه نمی ‌توانید حامله شوید.

علل فراوانی برای مسدود شدن لوله ‌های فالوپ وجود دارد. درحالی‌که بعضی زنان دارای لوله ‌های فالوپ مسدود دچار درد لگن می ‌شوند، بسیاری دیگر دچار هیچ علائمی نمی ‌شوند.

تنها آزمایش باروری می ‌تواند مشخص کند که لوله ‌ها باز هستند یا خیر؟

عکس ‌برداری رنگی از رحم یا هیستروسالپنگوگرافی (HSG) یک نوع آزمایش اشعه ایکس خاص است که مشخص می ‌کند لوله‌های فالوپ باز هستند یا خیر؟  این آزمایش توسط پزشک زنان و زایمان تجویز می ‌شود.

اندومتروز دلیل اصلی برای باردار نشدن

اندومتروز دلیل اصلی برای باردار نشدن

اندومتروز زمانی رخ می ‌دهد که بافت های مشابه غشا داخلی رحم (بافتی که دیواره‌ داخل رحم را می‌ پوشاند) خارج از رحم رشد می ‌کنند.

تخمین زده می‌ شود که حدود 50 درصد زنان دچار اندومتروز دچار مشکل در حامله شدن خواهند شد. شایع ‌ترین علائم اندومتروز شامل پریودهای دردناک و درد لگن است.

 با این‌ حال، همه‌ زنان دارای اندومتروز دارای این علائم نیستند. بعضی زنان در آزمایش ‌های مربوط به ناباروری متوجه می ‌شوند اندومتروز دارند.

اندومتروز معمولاً به‌ اشتباه تشخیص داده می شود یا اصلاً تشخیص داده نمی ‌شود. همچنین اندومتروز را نمی ‌توان با آزمایش خون یا سونوگرافی تشخیص داد.

 این عارضه نیازمند جراحی لاپاراسکوپی تشخیصی است. به همین دلیل، تشخیص درست به‌ طور میانگین 4/4 سال طول می ‌کشد.

مشکلات پزشکی زمینه ‌ای

مشکلات پزشکی زمینه‌ ای می ‌توانند منجر به ناباروری در مردان و زنان شوند. برای مثال، عدم تعادل تیروئید یا دیابت تشخیص داده نشده می ‌تواند منجر به ناباروری شود.

همچنین، مشخص شده است که افسردگی هم با ناباروری ارتباط دارد هرچند جزئیات این ارتباط به‌ خوبی مشخص نشده ‌اند.

بعضی از بیماری‌ های خود ایمنی مثل لوپوس و بیماری ‌های مقاربتی تشخیص داده نشده می ‌توانند منجر به ناباروری شوند.

داروهای تجویزی وجود دارند که ممکن است بر باروری تأثیر بگذارند. ولی هیچ ‌گاه مصرف دارو را بدون مشورت با پزشک خود قطع نکنید.

از اینکه پزشک شما و همسرتان می دانند که در تلاش برای حامله شدن هستید، اطمینان حاصل کنید. همچنین، بیماری مقاربتی تشخیص داده نشده می ‌تواند باعث ناباروری شود حتی اگر علائم بیماری را نداشته باشید.

ناباروری غیر قابل توضیح

بین 10 تا 30 درصد زوجین هیچگاه از علت ناباروری خود مطلع نمی‌شوند. بعضی پزشکان می‌گویند این امر به معنای نبود تشخیص درست است.

این پزشکان باور دارند که چیزی به اسم ناباروری غیر قابل توضیح وجود ندارد بلکه تنها مشکلات غیر قابل‌ کشف یا تشخیص داده نشده وجود دارند.

این واقعیت وجود دارد که بعضی زوجین پاسخی برای مشکل خود پیدا نمی‌کنند. با این ‌حال، نداشتن پاسخ به این معنا نیست که شما نمی ‌توانید درمان شوید.

حتی اگر مشکل شما به شکل دقیق تشخیص داده نشده است می‌توانید (و باید) همچنان درمان ناباروری دریافت کنید.

کلامی از سوی کلینیک

اگر امکان باروری برای شما فراهم نمی شود، با مراجعه به یک کلینیک از یک متخصص کمک بگیرید. بسیاری از زوجین در انجام آزمایش و دریافت درمان تعلل می‌ کنند و منتظر یک معجزه می ‌مانند یا فکر می‌ کنند که قبل از مراجعه به پزشک، «یک مدت دیگر هم تلاش کنند».

بعضی از علل ناباروری با گذشت زمان بدتر می ‌شوند. هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید، احتمال مؤثر بودن درمان ناباروری شما بیشتر خواهد بود.

یکی از دیگر دلایل تعلل در انجام آزمایش این است که زوجین حس می ‌کنند که در سلامت کامل هستند. درست است که شما و همسرتان ممکن است هیچ علائمی از مشکل باروری نداشته باشید.

ممکن است چرخه‌ قاعدگی دقیق 28 روزه داشته باشید ولی این امر به معنای رسیدن به نتایج سریع و راحت هنگام تلاش برای حاملگی نیست. به این معنا هم نیست که مشکل باروری ندارید.

دلایل ناباروری همواره توسط افراد عادی قابل ‌مشاهده نیستند. به همین دلیل، اگر در تلاش برای حامله شدن به مدت یک سال بوده ‌اید (یا شش ماه اگر سن شما از 35 سال بیشتر است)، لطفاً به پزشک مراجعه کنید و منتظر نمانید.

باردار نشدن دلایلی زیادی دارد که در این مقاله به تمامی آنها اشاره کردیم. برای اینکه بهتر از دلیل آن باخبر شوید باید با پزشک متخصص مشورت کنید. می توانید برای انجام تمامی آزمایشات در این خصوص به کلینیک الهام مراجعه کنید و زیر نظر بهترین متخصص ها بدون هیچ مشکلی اقدام لازم را انجام دهید.

برای دریافت مشاوره و یا نوبت حضوری برای درمان زائده های پوستی، با شماره تلفن های : ۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶ و یا از طریق تماس تلفنی و یا واتساپ با شماره ۰۹۳۳۷۸۳۶۸۲۰ در تماس باشید.
سایر شماره تماس های کلینک : 02188591523 و 02188591358
آدرس ما را در صفحه تماس با ما مشاهده کنید.

باردار نشدن

دریافت مشاوره و یا نوبت حضوری
امکان برقرار تماس از طریق شماره موبایل 09304182098

به صورت تلفنی و یا ارسال پیام واتساپ و تلگرام در هر ساعتی از شبانه روز

دیدگاه خود را بنویسید

0 دیدگاه در مورد "8 دلیل احتمالی باردار نشدن یا حامله نشدن" ثبت شده
    اولین دیدگاه و یا پرسش را از طریق فرم بالا ثبت کنید 👆😍