دشواری در ادرار و علت های آن
دفع ادرار باید یکی از طبیعی ترین عملکردهای بدن باشد. بنابراین اگر نتوانید به درستی ادرار کنید قطعا مضطرب خواهید شد. در این مقاله قصد داریم درباره علل دشواری در ادرار صحبت کنیم.
برای اکثر افراد، دفع ادرار ساده و عادی است. یعنی احساس دفع کرده و به سرویس بهداشتی می روید. اما گاهی بعد از احساس نیاز به دفع ادرار، نمی تواند این کار را انجام دهید و همین نگرانی هایی را به وجود می آورد.
علت دشواری در ادرار
عدم توانایی در خالی کردن کامل مثانه، احتباس ادرار نام دارد و علت آن معمولاً موارد زیر است:
- مشکلات عصب
- داروها
- عضلات ضعیف مثانه
- انسداد میزنای
- عفونت دستگاه ادراری
مشکلات عصب
احتباس ادرار به علت مشکل در عصب های کنترل کننده مثانه ایجاد می شود. علت آن دیابت، سکته، ام .اس، عفونت و آسیب های مغزی و نخاعی و یا آسیب های وارده به لگن است.
اگر اخیراً با بیهوشی جراحی داشته اید، مواجهه با مشکلات موقت در زمینه دفع ادرار امری کاملاً طبیعی بوده چون احتمال آسیب به عصب وجود دارد. دفع ادرار با از بین رفتن بیهوشی به حالت طبیعی خود برمی گردد.
بیشتر بخوانید : درمان مثانه نوروژنیک (عصبی) + تشخیص و علائم آن
داروها
بسیاری از داروها در عملکرد مثانه اختلال ایجاد می کنند داروهایی مثل آنتی هیستامین ها، داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد اسپاسم.
عضلات ضعیف مثانه
هم مردان و هم زنان گاهی اوقات با افزایش سن، قدرت عضلات مثانه خود را از دست می دهند. تمرینات منظم کگل به قوی سازی عضلات مثانه و حل مشکلات این عضو کمک می کند.
سنگ دستگاه ادراری
سنگ های کریستالی در دستگاه ادراری در کلیه ها، مثانه یا میزنای ساخته شده و میز راه را دچار انسداد می کنند.
همین امر توانایی دفع ادرار را در فرد با مشکل مواجه خواهد کرد.
عفونت دستگاه ادراری
عفونت دستگاه ادراری سبب تکرر ادرار شده اما با هر بار مراجعه به سرویس بهداشتی، فقط مقدار کمی دفع ادرار صورت می گیرد.
سایر علائم عبارتند از احساس سوزش و درد حین ادرار و خون داخل ادرار.
دشواری ادرار در مردان
با افزایش سن مردان، پروستات آنها بزرگتر شده و باعث بروز بیماری ای به نام «هایپرتروفی خوش خیم پروستات» یا BPH می شود.
بیش از ۷۰ درصد از مردان در دهه شصت زندگی خود دچار علائم این مشکل می شوند.
وقتی فردی دچار BPH می شود روی میز راه فشار می آید. در نتیجه ناتوانی در دفع ادرار رخ می دهد حتی وقتی فرد احساس نیاز به دفع ادرار پیدا می کند.
این فرد مکررا به سرویس بهداشتی مراجعه کرده و مدتی را آن جا می ماند اما فقط قادر به دفع مقدار بسیار کمی ادرار و جریانی بسیار ضعیف است.
یورو لیفت عملی سرپایی و مبتکرانه برای مردان دارای هایپرتروفی خوش خیم پروستات است. در این عمل، اورولوژیست دندانه های کوچکی برای لیفت یا نگهداری لوب های بزرگ شده پروستات کار می گذارد.
این کار، فشار را از روی میزراه برداشته و مشکل را حل می کند. در گذشته از انرژی الکتروسرجیکال و لیزر استفاده می شد. این ها خطراتی مثل خونریزی و عفونت به دنبال داشتند. اما یورو لیفت این ریسک ها را کاهش می دهد.
یورولیفت طبیعت سرپایی بودن این عمل را افزایش داده و زمان سپری شدن در اتاق عمل را تا حد بسیاری کاهش می دهد.
در واقع این عمل در مطب هم قابل اجرا است. سایر بیماری هایی که باعث دشواری در دفع ادرار مردان می شود سنگ مثانه، سرطان پروستات و زخم میزراه است.
بیشتر بخوانید : تروما یا آسیب به دستگاه ادراری (Urotrauma) + علائم و درمان
دشواری ادرار در زنان
زنی که برای دفع ادرار مشکل دارد، احتمالاً بیماری سیستوسِل دارد. سیستوسل، ورم مثانه به داخل واژن است. این مشکل وقتی رخ می دهد که عضلات بافت نگهدارنده در واژن و محیط اطراف بعد از بارداری و زایمان ضعیف شده و کشیده شوند.
همچنین ممکن است مقعد به داخل واژن و رحم ورم کند که به آن رِکتوسل می گویند. در این حالت هم دفع ادرار با دشواری همراه خواهد بود.
هر دوی این بیماری ها با ورزش های عضله لگن، پساری واژن (وسیله محافظتی که داخل واژن قرار می گیرد) و جراحی حل می شوند.
اگر مدام به سرویس بهداشتی می روید و قادر به دفع ادرار نیستید، باید برای تشخیص بهتر و تعیین گزینه های درمانی به پزشک مراجعه کنید. اگر در تهران هستید می توانید با تماس با شماره های زیر برای ملاقات با یکی از متخصصین اورولوژی ما در کلینیک الهام نوبت دریافت کنید.
برای دریافت مشاوره و یا نوبت حضوری برای درمان زائده های پوستی، با شماره تلفن های : ۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶ و یا از طریق تماس تلفنی و یا واتساپ با شماره ۰۹۳۳۷۸۳۶۸۲۰ در تماس باشید.
سایر شماره تماس های کلینک : 02188591523 و 02188591358
آدرس ما را در صفحه تماس با ما مشاهده کنید.