دکتر اورولوژیست – دکتر اورولوژی در تهران

دکتر اورولوژیست در تهران

دکتر اورولوژیست متخصصی در زمینه سلامت مردان است، اما خدمات او تنها به مراقبت از مردان محدود نمی شود. دکتر اورولوژیست به بهترین شکل از زمان کودکی تا پیری فرد، اختلالات مربوط به سیستم ادراری هر دو جنس و دستگاه تناسلی مردان را تشخیص داده و درمان می کند.

در ادامه مطلب درباره دکتر اورولوژیست خوب در تهران صحبت می کنیم. بهتر است به خواندن ادامه دهید!

اورولوژی چیست و دکتر اورولوژیست چه کاری انجام می دهد؟

اورولوژی یک تخصص پزشکی در زمینه تشخیص و درمان بیماری های مربوط به دستگاه ادراری مردان و زنان و درمان مشکلات خاص مربوط به دستگاه تناسلی مردان است.

این تخصص پزشکی اگرچه به طور کلی با سلامت مردان ارتباط دارد، اما بسیار جامع است و به بیماران در مراحل مختلف زندگی از زمان تشکیل جنین، گذراندن دوران کودکی و نوجوانی، بزرگسالی و در سنین پیری کمک می کند.

بنابراین، دکتر اورولوژیست خوب در تهران که مسئول کار در این تخصص است برای انجام اقدامات جراحی، نظارت بر بیماران بستری شده و انجام معاینات تشخیصی در مطب حضور می یابد.

همچنین متخصصان می توانند عمیق ‌تر به تخصص ‌های فرعی مانند اورولوژی انکولوژی، اورولوژی عصبی، اورولوژی کودکان و زنان و اورولوژی ترمیمی بپردازند.

برای درمان یا بررسی بیماری هایی مانند عفونت ادراری، ناباروری، ناتوانی جنسی، سرطان پروستات، انزال زودرس و سایر آسیب ها، می توان از آزمایش ها و تکنیک های مختلف استفاده و بیماران را راهنمایی کرد.

معاینه پروستات، وازکتومی و همچنین انجام روش های جراحی مانند برداشتن تومور از جمله رایج ترین اقدامات دکتر اورولوژی هستند.

بیمار برای دریافت مشاوره در این زمینه می تواند به بیمارستان های دولتی، کلینیک های خصوصی و همچنین مراکز تخصصی اورولوژی مراجعه کند.

دستگاه ادراری و دستگاه تناسلی مردان

با آگاهی از این موضوع که اورولوژی چیست و دکتر اورولوژیست چه اقداماتی انجام می دهد، بهتر است که کمی نیز در مورد دستگاه ادراری (مردان و زنان) و دستگاه تناسلی مردان بدانیم:

سیستم ادراری که مسئول تولید، ذخیره و دفع ادرار است نقش مهمی در بدن انسان داشته و موادی را که بدن دیگر به آن ها نیاز ندارد را فیلتر و دفع می کند.

موارد زیر برخی از اجزای تشکیل دهنده دستگاه ادراری هستند:

  • کلیه ها : این اندام ها خون را فیلتر کرده و مواد مفید (آب، گلوکز و مواد معدنی) را به جریان خون بازمی گردانند. همچنین کلیه ها موادی را که از بین می روند، یعنی مقداری آب، اوره، آمونیاک، اسید اوریک و باقی مانده هایی که ادرار را تشکیل می دهند را تصفیه می کنند.
  • حالب : دو کانال (لوله) که ادرار تولید شده در کلیه ها را به مثانه منتقل می کنند.
  • مثانه : اندامی کشسانی شبیه کیسه است که ادراری را که از طریق حالب منتقل می شود، ذخیره می کند.
  • مجاری ادراری : کانالی است که از طریق آن ادرار از بدن دفع می شود.

تفاوت اصلی بین سیستم ادراری زنان و مردان این است که مجاری ادرار مردان بزرگتر از زنان است. به طور کلی مجاری ادراری در مردان تقریبا 20 سانتی متر و در زنان 5 سانتی متر است.

علاوه بر نزدیک بودن واژن به مقعد، کوتاهتر بودن مجاری ادراری از عواملی هستند که به بروز عفونت‌ های ادراری کمک می‌ کنند، زیرا زمانی که عوامل عفونی به این ناحیه حمله می‌ کنند، مسیر رسیدن به مثانه بسیار کوتاهتر است.

دستگاه تناسلی مردان که این مورد نیز به تخصص اورولوژیست مربوط می شود، از اندام های زیر تشکیل شده است:

  • آلت تناسلی : اندامی که ادرار و اسپرم را از بدن خارج می کند.
  • بیضه ها : غدد جنسی مردانه که مسئول تولید هورمون تستوسترون و اسپرم هستند.
  • پروستات : غده ای که وظیفه تولید و ذخیره مایعی که همراه با اسپرم، مایع منی را تشکیل می دهد را بر عهده دارد.
دکتر اورولوژیست چه کاری انجام می دهد

دکتر اورولوژیست چه بیماری های را درمان می کند؟

اورولوژیست پزشکی است که تشخیص، پیشگیری و درمان هرگونه بیماری مرتبط با سیستم ادراری هر دو جنس و دستگاه تناسلی مردان را بر عهده دارد.

بنابراین، این متخصص مسئول بررسی عملکرد اندام‌ ها و ساختارهایی مانند کلیه‌ ها، مجاری ادراری، مثانه، پروستات، آلت تناسلی، مجرای جمع‌ آوری و ذخیره‌ اسپرم، غدد فوق کلیوی و اپیدیدیم (لوله ‌ای که ادرار را از مثانه به خارج از بدن منتقل می کند) است.

بیماری هایی که توسط دکتر اورولوژیست درمان می شوند را می توان بر اساس سن و جنسیت بیمار به شرح زیر تقسیم کرد:

  • کودکان : عمده ترین مشکلاتی که دکتر اورولوژی در دوران کودکی درمان می کند، شامل انسداد مجاری ادراری، بیضه های نزول نکرده و مشکلات مربوط به ادرار مانند شب ادراری هستند.
  • زنان : دکتر اورورلوژیست زنان به تشخیص بیماری هایی مانند پایین بودن مثانه (پرولاپس مثانه)، سنگ کلیه، سیستیت، مثانه بیش فعال، بی اختیاری ادرار و تومورهای مثانه، کلیه ها یا غدد فوق کلیوی کمک می کند. در دوران یائسگی، بارداری یا پیری به دلیل افزایش خطر بروز مشکلات دستگاه ادراری، مشاوره های بیشتری ارائه می شود.
  • مردان : دکتر اورورلوژیست با در نظر گرفتن جنبه های مختلف سلامت مردان مشکلاتی همچون سرطان پروستات، اختلال عملکرد کلیه، تومور، اختلال نعوظ، انزال زودرس، ناباروری و عفونت های ادراری را تشخیص می دهد.

مردان در بزرگسالی و پیری برای انجام معاینات و پیشگیری از ابتلا به بیماری باید به طور منظم به دکتر اورورلوژیست مراجعه کنند.

دکتر اورولوژیست چه بیماری های را درمان می کند

چه زمانی به دکتر اورولوژیست مراجعه کنیم؟

هر زمان که مشکلی مربوط به دستگاه ادراری در هر دو جنس یا دستگاه تناسلی مردان وجود داشته باشد، می توان با دکتر اورورلوژیست تماس گرفت.

اما بسته به شرایط بیمار، درمان توسط متخصصان دیگر و یا همراه با دکتر اورورلوژیست انجام می شود.

در موارد عفونت ادراری، بیمار می تواند برای تشخیص و درمان به پزشک عمومی مراجعه کند و خانم ها می توانند با متخصص زنان مشورت کنند.

در صورت بروز عوارض یا تداوم مشکل می توان بیمار را به اورولوژیست ارجاع داد، زیرا این پزشک در درمان این نوع مشکلات تخصص دارد.

به عنوان مثال بیماران مبتلا به سرطان پروستات می توانند به طور مشترک توسط متخصص انکولوژی و اورولوژی درمان شوند.

برای درک بهتر زمان مراجعه به دکتر اورولوژی، لازم است به علائم رایج در مردان و زنان از جمله موارد زیر توجه داشته باشید:

  • وجود خون در ادرار
  • تغییر رنگ ادرار
  • مشکل در ادرار کردن
  • نیاز شدید یا فوری به ادرار کردن
  • درد یا سوزش هنگام ادرار کردن
  • درد لگن یا کمر
  • ضعیف بودن جریان ادرار

در ارتباط با دستگاه تناسلی مردان، برخی از علائمی که نشان می دهند باید به دکتر اورولوژی مراجعه کرد عبارتند از:

  • کاهش میل جنسی
  • وجود توده در بیضه ها
  • مشکل در داشتن یا حفظ نعوظ
  • انزال زودرس
بهترین دکتر اورولوژیست در تهران

بیماری هایی که توسط دکتر اورولوژیست تشخیص داده می شوند

فهرست بیماری هایی که توسط دکتر اورولوژی تشخیص داده و درمان می شوند بسیار گسترده است، زیرا این تخصص پزشکی بر مردان و زنان در مراحل مختلف زندگی نظارت دارد.

در ادامه بیماری های اصلی که باعث مراجعه بیمار به مطب این متخصص می شوند فهرست شده است:

عفونت های ادراری

عفونت دستگاه ادراری یک فرآیند عفونی ناشی از وجود باکتری هایی است که به ساختارهای سیستم ادراری از جمله مثانه، مجرای ادرار، کلیه ها یا حالب حمله می کنند.

عوامل متعددی مانند بهداشت نامناسب، مصرف کم آب، نگه داشتن ادرار، استفاده طولانی مدت و نامناسب از پدهای جاذب و محصولاتی که بر PH واژن تأثیر می گذارند (مانند صابون ها یا داروها) باعث عفونت ادراری می شوند.

انسداد اورولوژی

انسداد اورولوژی که تنگی مجاری ادرار نیز نامیده می ‌شود، به معنای انسداد بخشی از سیستم ادراری است که ادرار کردن را دشوار یا متوقف می کند.

این بیماری در زنان نیز رخ می دهد، اما در مردان به دلیل افزایش سن و هیپرپلازی پروستات (تورم) بسیار رایج تر است.

علاوه بر مشکل در ترشح ادرار، گاهی درد شدید، گشاد شدن مثانه و افزایش احتمال ابتلا به عفونت ها به دلیل تجمع ادرار در مثانه نیز وجود دارد.

فیموزیس

فیموزیس شرایطی است که پوست ختنه گاه (پوستی که آلت تناسلی را می پوشاند) باریک شده و از باز شدن کامل غدد آلت تناسلی در حین نعوظ جلوگیری می کند.

این بیماری علیرغم شیوع در دوران کودکی و پسرفت با رشد کودک، گاهی بزرگسالان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. در چنین مواردی بیمار به دلیل درد و اختلال در بهداشت مجبور به استفاده از پماد یا عمل جراحی می شود.

سنگ کلیه

این وضعیت به معنای تشکیل سنگ در کلیه است. بزرگترین علت تشکیل این سنگ ها، جذب بیش از حد مواد معدنی توسط روده و بارگذاری بیش از حد کلیه ها است.

در نتیجه این اتفاق توده ‌هایی جامد در ادرار جمع می شوند و از آنجایی که حرکت این کریستال ها در مجاری ادراری دشوار است، بیمار به خصوص در ناحیه جانبی شکم درد زیادی را تجربه خواهد کرد.

نوشیدن مقدار زیادی آب برای کمک به درمان مهم است و در موارد شدیدتر سنگ از طریق عمل جراحی برداشته می شود.

چه زمانی به دکتر اورولوژیست مراجعه کنیم

بی اختیاری ادرار

در صورت ابتلا به این بیماری فرد کنترلی بر ادرار نداشته و در نهایت دچار نشت غیر ارادی ادرار می شود. بی اختیاری در زنان باردار و یائسه رایج تر است، هرچند این بیماری منحصرا برای زنان نیست.

مردان نیز زمانی که تغییراتی در پروستات به وجود بیاید از اختلال عملکرد ادراری رنج می برند. در مورد کودکان، عوامل روانی یا اختلال در عملکرد اعصاب کنترل کننده مثانه بیشتر در ادرار غیر ارادی نقش دارند.

سرطان پروستات

سرطان پروستات ناشی از ایجاد تومورهاست. این بیماری معمولا بدون علامت است و برای پیشگیری نیاز به نظارت بیشتر دارد.

بیماران مبتلا به سرطان پروستات نیاز به رادیوتراپی، هورمون درمانی، شیمی درمانی یا عمل جراحی دارند که با نظارت اورولوژیست انکولوژی انجام می شود.

ناتوانی جنسی مردان

ناتوانی جنسی در مردان که اختلال نعوظ نیز نامیده می شود، وضعیتی است که نعوظ یا حفظ آن دشوار است و در نهایت به زندگی جنسی آسیب می رساند.

این مشکل ناشی از عوامل مختلفی مانند مشکلات جسمی یا حتی روانی از جمله اعتماد به نفس پایین، مشکل در روابط و استرس است.

اورولوژیست از آنجایی که با دستگاه تناسلی مردان سروکار دارد، مسئول مراقبت از موارد ناتوانی جنسی یا کاهش میل جنسی زنان نیست و این مشکلات معمولا توسط متخصص زنان درمان می شوند.

ناباروری مردان

دکتر اورورلوژیست به تشخیص و درمان ناباروری مردان که ناشی از تعداد کم، تحرک ضعیف و عدم تولید اسپرم، وازکتومی، مشکل در رابطه جنسی (ناتوانی جنسی) یا بیماری های مقاربتی است کمک می کند.

انزال زودرس

زمانی که انزال زودرس به طور مکرر در حین مقاربت جنسی اتفاق بیافتد لازم است به یک دکتر اورولوژییست مراجعه کنید، در غیر این صورت جایی برای نگرانی نیست.

با این حال، علت انزال زودرس هنوز مشخص نیست. اما عوامل مرتبط نشان می ‌دهند که این وضعیت با اضطراب، اختلال نعوظ، مشکلات عاطفی و مصرف دارو ارتباط دارد.

واریکوسل

واریکوسل التهاب در بیضه هاست که با بزرگ شدن رگ های ناحیه کیسه بیضه مشخص می شود.

این بیماری معمولا علائم قابل توجهی ندارد، اما در تولید یا کیفیت اسپرم اختلال ایجاد می کند و باروری مردان را تحت تاثیر قرار می دهد.

دکتر اورولوژیست خوب در تهران

انتظارات زمان ملاقات با دکتر اورولوژیست

در اولین ملاقات با دکتر اورورلوژیست، پزشک معمولا برای درک بهتر مشکلات بیمار و تشخیص دقیق، با بیمار صحبت می کند. این مصاحبه (بررسی سوابق) به متخصص در درک بهتر علائم و تعیین آزمایشات لازم کمک می کند.

بنابراین از بیمار درباره زندگی جنسی، سابقه خانوادگی بیماری ها، بیماری هایی که به آن ها مبتلاست، داروهای مصرفی و عادات غذایی سوالاتی پرسیده می شود.

علاوه بر این، متخصص در مورد عادات ادراری مانند اینکه چند بار در روز احساس نیاز به ادرار می کنید یا اگر متوجه تغییر در بو، رنگ یا درد هنگام ادرار شده اید سوال خواهد پرسید.

پزشک پس از دریافت پاسخ‌ ها یک معاینه فیزیکی انجام داده یا آزمایشات و تصویربرداری لازم برای تشخیص را تجویز می کند.

بیشتر بخوانید : کلینیک اورولوژی شهرک غرب

چگونه دکتر اورولوژیست شویم؟

برای فعالیت به عنوان دکتر اورورلوژیست، باید از موسساتی که توسط وزارت آموزش و پرورش به رسمیت شناخته شده اند لیسانس پزشکی دریافت کنید.

سپس یک دوره 6 ساله تمام وقت را گذرانده و درباره موضوعاتی مانند ژنتیک، بیوشیمی، بیوفیزیک پزشکی، ایمونولوژی، کلینیک پزشکی و جراحی مطالعه خواهید کرد.

پس از گذراندن دوره پزشکی، باید به مدت 2 سال به عنوان رزیدنت جراحی عمومی فعالیت داشته باشید و سپس به مدت 3 سال در زمینه اورولوژی تخصص کسب کنید.

این متخصص با رشته هایی از جمله موارد زیر سر و کار دارد:

دکتر اورولوژیست در چه زمینه هایی تخصص دارد

دکتر اورولوژیست در چه زمینه هایی تخصص دارد؟

دکتر اورورلوژیست بین تخصص های مختلف حق انتخاب داشته و به طور خاص به تشخیص و درمان مشکلات در زمینه های زیر کمک می کند:

اورولوژی بالینی

دکتر اورورلوژیست که در کلینیک کار می کند شاید انتخاب کند که یک مطب خصوصی داشته باشد یا با سایر متخصصان در این زمینه در یک کلینیک کار کند.

تمرکز بر مشاوره ها و کمک هایی است که به طور کلی شرایط اورژانسی محسوب نمی شوند و در طولانی مدت بیمار را تحت تاثیر قرار می دهند.

هر دو سیستم خصوصی و عمومی با توجه به محل، دارای پزشکان متخصص هستند.

اورولوژی بیمارستان

دکتر اورورلوژیست در بیمارستان، به طور کلی به روشی چند رشته ای و با کمک متخصصان در حوزه های مختلف از بیمار مراقبت خواهد کرد.

انجام مشاوره‌ های روتین نیز امکان ‌پذیر است، اما معمولا شرایط اورژانسی برای کمک بیشتر به بیمار در بیمارستان درمان می شوند.

بیشتر بخوانید : انواع بیماری های اورولوژی

اورولوژی انکولوژیک

این فوق تخصص حوزه‌ ای را نشان می ‌دهد که در آن درمان، روش‌ های جراحی و نظارت بر موارد تومور در ناحیه تناسلی مردان یا دستگاه ادراری هر دو جنس توسط متخصص اوروانکولوژی انجام می‌ شود.

پزشکی که این حوزه فعالیت را انتخاب می کند معمولا مسئول غربالگری انواع مختلف سرطان مانند پروستات، آلت تناسلی، مثانه، بیضه و کلیه است.

اندورولوژی

این متخصص مسئول انجام روش های آندوسکوپی برای تشخیص مشکلات دستگاه ادراری و روشی با حداقل تهاجم برای بررسی عوارض احتمالی است.

این کار با استفاده از یک دستگاه نازک و یک دوربین برای دید بهتر مثانه، پروستات، حالب، مجاری ادرار و داخل کلیه ها انجام می شود. این روش برای بهبودی راحت ‌تر، با درد کمتر و نتایج سریعتر بسیار کاربرد دارد.

دکتر اورولوژیست آقایان در تهران

نورویورولوژی

معمولا بیماران مبتلا به بیماری‌ های عصبی که باعث ادرار غیرطبیعی می شوند به این نوع متخصص مراجعه می ‌کنند.

افرادی که از مالتیپل اسکلروزیس، بیماری پارکینسون، سکته مغزی یا آسیب نخاعی رنج می برند، گاهی دچار مشکلات ادراری مانند بی اختیاری، احتباس ادرار و مثانه بیش فعال می شوند.

اورولوژی کودکان

دکتر اورورلوژیست کودکان مسئول درمان مشکلات و بیماری های مربوط به سیستم ادراری کودکان و نوجوانان است.

معمولا اختلالاتی مانند شب ادراری (تکرر بیش از حد ادرار در شب)، ابهام جنسی، ناهنجاری های ارثی در دستگاه تناسلی ادراری و غیره وجود دارد.

اورولوژی ترمیمی

اورولوژی ترمیمی فوق تخصصی است که به طور عمیق بر درمان بیماران مبتلا به آسیب هایی که نیاز به اصلاح عملکرد یا ساختار دستگاه تناسلی و ادراری دارند تمرکز می کند.

این اصلاحات با آگاهی از تکنیک ها و تخصص های مختلف مانند خود اورولوژی، جراحی پلاستیک، پزشکی زنان و جراحی گوارش امکان پذیر است.

بیمارانی که تصادفات جدی داشته و در این ناحیه آسیب دیده اند لازم است با این متخصص مشورت کنند.

اورولوژی ترمیمی با بازگرداندن عملکرد و زیبایی به بافت ها و اندام های دستگاه ادراری یا دستگاه تناسلی به بهبود کیفیت زندگی بیمار کمک می کند.

اورولوژی زنان

اورولوژی زنان، فوق تخصصی است که بر درمان مشکلات دستگاه ادراری زنان تمرکز دارد.

عفونت دستگاه ادراری، مثانه بیش فعال، افتادگی و بی اختیاری مثانه (رایج در بارداری و یائسگی) بیماری های اصلی هستند که به کمک این متخصصان درمان می شوند.

می توان متخصصانی را نیز در این زمینه پیدا کرد که خود را متخصص اوروژنیکولوژی می نامند.

ترکیب این تخصص ها ناشی از علاقه متخصص زنان و اورولوژی به بررسی سیستم ادراری زنان و به ویژه عملکرد کف لگن است.

با این حال، اورولوژی زنان یک تخصص به رسمیت شناخته شده توسط شورای پزشکی نیست و تنها یک حوزه شامل دانش و عملکرد در زمینه اورولوژی و زنان محسوب می شود.

دکتر اورولوژیست برای خانم ها در تهران

آزمایشات و عمل های جراحی که توسط دکتر اورولوژی تجویز می شوند

چندین آزمایش و جراحی اورولوژی از جمله موارد زیر وجود دارد که توسط متخصصان توصیه می شوند:

وازکتومی

وازکتومی یکی از شناخته شده ترین اقداماتی است که توسط دکتر اورورلوژیست انجام می شود. در این عمل مردانی که تصمیم می گیرند در آینده بچه دار نشوند به طور دائمی عقیم می شوند.

کانال های مجاری ادراری مردان که اسپرم از طریق آن ها به مجرای خروجی ادرار حرکت می کند مسدود شده و بنابراین خطر بارداری وجود ندارد.

معاینه پروستات

از طریق معاینه دیجیتال رکتوم یا پروستات، می توان به پیشگیری و تشخیص سرطان پروستات یا هایپرپلازی خوش خیم پروستات (بزرگ شدن اندام به دلیل افزایش سن) کمک کرد.

پزشک برای معاینه این ناحیه با استفاده از یک دستکش یکبار مصرف، انگشت اشاره روغن کاری شده است را وارد مقعد بیمار می کند.

این معاینه ساده، بدون درد و سریع است و از 15 ثانیه تا 2 دقیقه طول می کشد. در طول معاینه، دکتر اورورلوژیست اندازه، شکل و تراکم پروستات را ارزیابی کرده و به دنبال توده و نقاط نرم یا سفت می گردد.

سیستوسکوپی

سیستوسکوپی با یک دستگاه آندوسکوپی ظریف به نام سیستوسکوپ انجام شده و فضای داخلی مجاری ادرار و مثانه برای بررسی بیماری های احتمالی را نشان می دهد.

این روش نیازی به بستری شدن ندارد و با استفاده از بیهوشی موضعی یا عمومی قابل انجام است.

آزمایشات تصویربرداری

به منظور تجسم بهتر اندام ها و بافت های دستگاه ادراری، دکتر اورورلوژیست آزمایش های تصویربرداری مانند رزونانس مغناطیسی، سونوگرافی و توموگرافی کامپیوتری را تجویز می کند.

آزمایشات اورولوژی که توسط دکتر اورولوژییست تجویز می شوند

Postectomy

در جراحی Postectomy پوست ختنه گاه یا پوست اضافی که روی غده آلت تناسلی قرار دارد (فیموز) برداشته می شود. این روش معمولا برای مردانی که در حین مقاربت دچار درد می شوند کاربرد دارد.

سیستوگرافی

این معاینه با استفاده از اشعه ایکس برای تجزیه و تحلیل مجاری ادراری و مثانه و همچنین ارزیابی تغییرات در عملکرد و آناتومی این ساختارها که باعث ایجاد برخی بیماری ها یا علائم می شوند انجام خواهد شد.

مثانه بیمار باید برای دریافت ماده حاجب یا مایعی که انجام سیستوگرافی را تسهیل می کند خالی باشد.

سپس از داروی بی حسی استفاده شده (معمولا به صورت ژل روی محل معاینه قرار می گیرد) و کاتتر در مجرای ادرار بیمار قرار می گیرد.

در طول معاینه، پزشک باید کاتتر را وارد مجرای ادرار و مایع حاجب را به مثانه تزریق کند. در مردان برای جلوگیری از خطرات تشعشع به بیضه ها از محافظ سربی استفاده می شود.

با انجام این کار، پزشک برای رادیوگرافی از بیمار می خواهد که وضعیت خود را (به پشت، پهلو و شکم) تغییر دهد تا بتواند سیستم ادراری را به طور کامل مشاهده کند.

پس از تخلیه مثانه، آخرین تصویر برای مقایسه با تصاویر قبلی بدون ماده حاجب گرفته می شود. بعد از آزمایش مراقبت خاصی لازم نیست، فقط برای دفع کامل ماده حاجب و جلوگیری از عفونت باید آب زیادی بنوشید.

کاتتریزاسیون مثانه

دو نوع کاتتریزاسیون مثانه متناوب و ساکن وجود دارد. از کاتتر متناوب برای تخلیه کامل و فوری مثانه در موارد احتباس موقت ادرار استفاده می شود.

در این روش برای تخلیه مثانه یک کاتتر استریل از مجاری ادراری وارد مثانه می شود. سپس کاتتر خارج شده و دور انداخته می شود.

مورد دوم زمانی استفاده می شود که کاتتر برای تخلیه مداوم به مدت طولانی در مثانه بیمار بماند. کاتتر ساکن معمولا قبل از جراحی برای کاهش تماس ادرار با ضایعات پوستی یا شستشوی مثانه (مخاط مثانه) استفاده می شود.

آزمایشاتی که توسط دکتر اورولوژیست تجویز می شود

اورتروسکوپی

از این روش معمولا برای دفع سنگ کلیه و همچنین درمان و تشخیص مشکلات مختلف دستگاه ادراری استفاده می شود.

در اورتروسکوپی هیچ برش یا بریدگی ایجاد نشده و تنها تحت بیهوشی موضعی یا عمومی یک آندوسکوپ نازک برای بررسی ساختارهای دستگاه ادراری وارد مجاری ادراری می شود.

فرنولوپلاستی

در این روش جراحی بر روی لگام (balano-prepucial frenulum) یا نواری از لایه مخاطی پوست که سر آلت تناسلی را به پوست ختنه‌ گاه متصل می‌ کند برشی ایجاد می شود.

کوتاه بودن فرنولوم باعث انحنای آلت تناسلی در حین نعوظ و درد، آسیب و خونریزی در حین رابطه جنسی می شود. ابتلا به این مشکل احتمال التهاب و بیماری های مقاربتی مانند HIV و HPV را افزایش می دهد.

فرنولوپلاستی روشی برای درمان این مشکلات است. ایجاد برش به آزاد شدن بیشتر پوست فرنولوم کمک کرده و تنش در حین نعوظ و همچنین درد و سایر عوارض کاهش می یابد.

بهترین دکتر اورولوژیست در تهران

حقوق دکتر اورولوژیست چقدر است؟

دستمزد دکتر اورولوژیست بسته به روش کار او، چه در یک بیمارستان دولتی، خصوصی یا در کلینیک شخصی بسیار متفاوت است.

حقوق متخصصان اورولوژی به طور متوسط، با توجه به منطقه فعالیت و تجربه آنان ماهانه بین 6 تا 12 هزار دلار و یا متفاوت است.

سوالات متداول در مورد اورولوروژیست

هر چند وقت یک بار به دکتر اورولوژیست مراجعه کنیم؟

در حالت ایده آل برای پیشگیری از بیماری های دستگاه تناسلی و ادراری، بیماران به طور کلی (مردان و زنان در هر سنی) باید سالانه به دکتر اورورلوژیست مراجعه کنند.
برای افرادی که تحت درمان هستند یا بیماران خاص که علائم آن ها تغییر می کند، تعداد دفعات مراجعه به متخصص با توجه به شرایط بیمار بیشتر می شود.
در مورد خانم‌ ها معمولا فقط در موارد خاص مانند بیماری‌ های مجاری ادراری لازم است با پزشک متخصص زنان مشورت کنید.

تفاوت بین دکتر اورولوژیست و نفرولوژی چیست؟

نفرولوژیست پزشکی است که بیماری های مرتبط با کلیه و به ویژه مشکلاتی که نیازی به مداخله جراحی ندارند را درمان می کند.
از طرف دیگر، دکتر اورولوژیست به دلیل گذراندن دوره جراحی، مسئول درمان افراد مبتلا به بیماری های کلیوی است که نیاز به جراحی دارند.

خانم ها چه زمانی باید به دکتر اورورلوژیست مراجعه کنند؟

در صورت داشتن علائمی مانند درد هنگام ادرار کردن، درد در کلیه ها، بیماری های مقاربتی یا درد هنگام مقاربت توصیه می شود همیشه به دکتر اورورلوژیست مراجعه کنید.
همچنین باید در موارد بی اختیاری ادرار و به ویژه عفونت ادراری که در زنان بسیار رایج است به این متخصص مراجعه کرد.
بنابراین بهتر است برای اطمینان از سلامت و عملکرد سیستم ادراری سالانه به دکتر اورورلوژیست مراجعه کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه معاینه پروستات و وازکتومی و همچنین انجام روش های جراحی می توانید به کلینیک اورولوژی الهام واقع در شهرک غرب تهران مراجعه کند.

برای دریافت مشاوره و یا نوبت حضوری برای درمان زائده های پوستی، با شماره تلفن های : ۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶ و یا از طریق تماس تلفنی و یا واتساپ با شماره ۰۹۳۳۷۸۳۶۸۲۰ در تماس باشید.
سایر شماره تماس های کلینک : 02188591523 و 02188591358
آدرس ما را در صفحه تماس با ما مشاهده کنید.

دریافت مشاوره و یا نوبت حضوری
امکان برقرار تماس از طریق شماره موبایل 09304182098

به صورت تلفنی و یا ارسال پیام واتساپ و تلگرام در هر ساعتی از شبانه روز

دیدگاه خود را بنویسید

0 دیدگاه در مورد "دکتر اورولوژیست – دکتر اورولوژی در تهران" ثبت شده
    اولین دیدگاه و یا پرسش را از طریق فرم بالا ثبت کنید 👆😍