4 مورد از انواع اختلالات عملکرد جنسی در مردان ؛ مشکلات رایج
اختلالات عملکرد جنسی در مردان
اختلالات عملکرد جنسی اصطلاح در برگیرنده مشکلاتی است که بر هر یک از مراحل پاسخ جنسی تاثیر می گذارند و مردان یا زنان را از رسیدن به رضایت جنسی باز می دارند.
مراحل مختلف چرخه جنسی شامل هیجان، فلات، ارگاسم و مرحله ثبات است. اختلال عملکرد جنسی انواع مختلفی داشته و تا 43 درصد از زنان و 31 درصد از مردان را به میزان های مختلف تحت تاثیر قرار می دهد.
اختلال نعوظ، اختلالات ارگاسم یا انزال، و پریاپیسم یا نعوظ دردناک برخی از نمونه های اختلال عملکرد جنسی در مردان محسوب می شوند.
از دست دادن علاقه به رابطه جنسی، مشکل در رسیدن به ارگاسم، افکار منفی در حین رابطه جنسی و خشکی و سفتی واژن که باعث درد هنگام مقاربت می شود از جمله اختلالات عملکرد جنسی در زنان هستند.
اختلالات میل جنسی
این مشکل که کم میلی جنسی نیز نامیده می شود به معنای فقدان یا عدم وجود میل جنسی به طور کلی یا در مورد یک شریک فعلی خاص است.
این اختلال همیشه وجود داشته و گاهی پس از یک دوره طبیعی بودن عملکرد جنسی اتفاق می افتد.
ارتباطی بین هورمون مردانه تستوسترون و میل جنسی وجود دارد. تستوسترون علاوه بر تولید اسپرم، مسئولیت رشد ماهیچه ها، استخوان ها و رشد مو با الگوی مردانه و حفظ میل جنسی را نیز بر عهده دارد.
افزایش سن، افسردگی، اضطراب و مصرف برخی داروها مانند مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین عوامل تشدید کننده اختلالات میل جنسی هستند.
اختلاف در روابط و بیماری های جسمی مانند دیابت یا فشار خون بالا نیز از دیگر عوامل موثر در بروز این مشکلات هستند.
بیشتر بخوانید : ارگاسم یا ارضا شدن زنان : آنچه باید بدانید
انواع اختلال عملکرد جنسی در مردان
“اختلال عملکرد جنسی” اصطلاحی گسترده و قابل تفسیر است که توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان “ناتوانی فرد در مشارکت در یک رابطه جنسی” تعریف می شود.
انجمن روانپزشکی آمریکا در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، رویکرد دقیق تری را پیش گرفته و بیان می کند که فرد باید حداقل به مدت شش ماه قبل از تشخیص اختلال عملکرد جنسی، ناراحتی شدید و فشار فردی را احساس کند.
اختلال عملکرد جنسی معمولا شامل ترکیب پیچیده ای از نگرانی های جسمی و روانی است و جدا کردن نگرانی ها به دسته های فردی دشوار است.
در نتیجه به جای طبقه بندی اختلال عملکرد جنسی به عنوان فیزیکی یا روانی، این اختلالات بر اساس بخشی از پاسخ جنسی مانند میل جنسی، برانگیختگی (هیجان جنسی) و ارگاسم دسته بندی می شوند. درد جنسی نیز یک دسته مجزا است که درباره آن صحبت خواهیم کرد.
چهار نوع اختلالات عملکرد جنسی در مردان وجود دارد:
- اختلالات مربوط به میل جنسی : کم میلی جنسی، بیزاری جنسی
- اختلالات مربوط به برانگیختگی : اختلال نعوظ
- اختلالات ارگاسم : انزال سریع
- اختلالات درد جنسی : دیسپارونی، واژینیسموس
برخی از اختلالات جنسی در چندین دسته قرار گرفته و منحصر به یک گروه خاص نیستند.
- اختلال جنسی مادام العمر : نوعی اختلال جنسی که از زمان شروع فعالیت فرد وجود دارد.
- اختلال جنسی اکتسابی : اختلال جنسی که پس از یک دوره عملکرد طبیعی ایجاد می شود.
- اختلال جنسی موقعیت : یک اختلال عملکرد جنسی که در زنان و مردان رخ داده و فرد تنها در برخی موقعیت ها به آن مبتلا است (یعنی با شریک یا معشوق متفاوت، در خانه یا در ساحل).
اختلالات مربوط به میل جنسی
عواملی همچون مشکلات رابطه تا استرس و همچنین تغییرات هورمونی بر میل جنسی تاثیر می گذارند.
میل جنسی پایین در مردان گاهی با افزایش سن و کاهش سطح تستوسترون مرتبط است. از جمله علائم کاهش میل جنسی می توان به کمبود مداوم افکار جنسی یا شهوانی، خیال پردازی و میل جنسی اشاره کرد.
عدم وجود میل جنسی تقریبا همیشه با مشکلات دیگری مانند رابطه جنسی دردناک همراه است. همچنین در گروه های مختلف اختلال عملکرد جنسی همپوشانی وجود دارد.
میزان علاقه به رابطه جنسی در هر فرد متفاوت است و هیچ حد طبیعی ای وجود ندارد. وضعیتی که میل جنسی کم یا عدم علاقه به رابطه جنسی به اندازه کافی مهم باشد که باعث ناراحتی شود، اختلال کم میلی جنسی نامیده می شود.
امروزه مردانی که به برقراری رابطه جنسی علاقه ندارند به طور خاص به وضعیتی تحت عنوان اختلال کم میلی جنسی مبتلا هستند.
بیشتر بخوانید : پزشک متخصص اختلال نعوظ
اختلالات برانگیختگی جنسی
اختلال برانگیختگی جنسی مشکلی است که توانایی فرد در پاسخگویی به محرک های جنسی مانند لمس یا افکار شهوانی را تحت تاثیر قرار می دهد.
برخلاف میل جنسی که احساسات بر پاسخ فیزیکی تأثیر می گذارند، در برانگیختگی جنسی پاسخ فیزیکی وجود نداشته و علائم بسته به جنسیت افراد متفاوت خواهند بود.
این اصطلاح در مردان برای توصیف اختلال نعوظ (ناتوانی در رسیدن به نعوظ یا حفظ آن برای رابطه جنسی) نیز استفاده می شود.
اختلال نعوظ به عدم توانایی در حفظ نعوظ برای مقاربت اشاره داشته و حدود 50 درصد از مردان پس از سن 40 سالگی با این مشکل رو به رو هستند.
از جمله علل اختلال نعوظ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سخت شدن شریان ها یا سایر بیماری های عروقی
- اختلالات عصبی
- عوامل روانی مانند استرس، اختلاف بین شرکا، افسردگی و اضطراب عملکرد
- ترومای آلت تناسلی
- بیماری مزمن مانند دیابت یا فشار خون بالا
- اعتیاد به الکل، سیگار کشیدن، چاقی و سبک زندگی کم تحرک
اختلالات ارگاسمیک
اختلال ارگاسمیک وضعیت رایج رایجی در مردان است که در توانایی رسیدن به ارگاسم اختلال ایجاد می کند. در این وضعیت مردان در رسیدن به انزال ( خارج کردن منی از آلت تناسلی) با مشکل مواجه می شوند.
اختلال ارگاسم به طور مستقل یا همراه با میل جنسی یا اختلال برانگیختگی جنسی رخ می دهد.
مشکلات مربوط به ارگاسم و به طور خاص انزال در مردان عبارتند از:
- انزال زودرس یا وضعیتی که انزال زودتر از آنچه که مرد یا شریک زندگی او بخواهد رخ می دهد. از هر 3 مرد، 1 نفر با این مشکل رایج رو به رو می شود.
- انزال رتروگراد یا بازگشت مایع منی به مثانه به طوری که مرد انزال زیادی نداشته باشد. این وضعیت منجر به ناباروری مردان می شود.
- تاخیر در انزال که با مشکل در رسیدن به ارگاسم مشخص می شود.
برخی از عوامل روانی که باعث انزال زودرس می شوند عبارتند از:
- اضطراب عملکرد هنگام مقاربت
- استرس یا افسردگی
- اختلاف نظر
- درگیری یا موانع ارتباطی بین شرکا
علل فیزیکی مرتبط با انزال زودرس شامل موارد زیر هستند:
- بیماری مزمن
- اعتیاد به الکل
- عوارض جانبی ناشی از مصرف برخی داروها
- جراحی
اختلالات درد جنسی
پریاپیسم یا نعوظ دردناک که گاهی برای چندین ساعت حتی در غیاب تحریک جنسی ادامه می یابد یکی از اختلالات درد جنسی در مردان است و به دلیل گیر افتادن خون در آلت تناسلی و عدم تخلیه کافی رخ می دهد.
این بیماری در صورت عدم درمان منجر به از دست دادن دائمی عملکرد نعوظ می شود.
بیماری پیرونی پس از سانحه، عفونت های ادراری، التهاب پروستات، عفونت های مخمری، تبخال تناسلی و بیماری های پوستی سایر منابع درد جنسی هستند.
برخی از مردان مشکلاتی مانند بیماری پیرونی یا خمیدگی نعوظ را تجربه می کنند که باعث ناراحتی قابل توجه در حین رابطه جنسی می شود.
اکثر مردان با وجود چنین عوارضی همچنان می توانند رابطه جنسی برقرار کنند، اما این عمل برای برخی دردناک است و در موارد خاص باعث اختلال نعوظ می شود.
خلاصه
اختلال عملکرد جنسی به معنای وجود مشکل مداوم در هر بخش از فعالیت های جنسی طبیعی است.
این بیماری علل جسمی، روانی یا ترکیبی از هر دو داشته و زمانی تشخیص داده می شود که علائم حداقل به مدت شش ماه وجود داشته باشند و باعث ناراحتی یا مشکلات جدی در رابطه شوند.
مشکلات مربوط به میل جنسی، برانگیختگی جنسی (مانند اختلال نعوظ)، ارگاسم و درد جنسی انواع مختلف اختلالات عملکرد جنسی در مردان هستند.
با شریک زندگی خود صحبت کرده و بر روی نحوه دریافت لذت تمرکز کنید. استراحت کنید و این موضوع که گاهی اتفاقات ناامیدکننده رخ می دهند را بپذیرید.
برای تشخیص و درمان انواع اختلالات عملکرد جنسی در مردان و زنان می توانید به کلینیک اورولوژی الهام مراجعه کنید.
برای دریافت مشاوره و یا نوبت حضوری برای درمان زائده های پوستی، با شماره تلفن های : ۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶ و یا از طریق تماس تلفنی و یا واتساپ با شماره ۰۹۳۳۷۸۳۶۸۲۰ در تماس باشید.
سایر شماره تماس های کلینک : 02188591523 و 02188591358
آدرس ما را در صفحه تماس با ما مشاهده کنید.