8 نکته که باید درباره واکسن اچ پی وی بدانید
.
در صورت داشتن رابطه جنسی در حال حاضر، در گذشته و یا در آینده احتمال ابتلا به اچ پی وی یا ویروس پاپیلومای انسانی اکنون و یا در آینده بسیار بالا خواهد بود. این بیماری نوعی عفونت مقاربتی جنسی مرتبط با چندین سرطان است.
در حقیقت بر اساس گفته مركز كنترل و پیشگیری از بیماری ها حدود 80 درصد افراد در آمریكا چه زن و چه مرد در برخی موارد در معرض ویروس اچ پی وی قرار خواهند گرفت.
خبر خوب:
نسل بعدی کودکان و بزرگسالان احتمالاً به لطف واکسن اچ پی وی با این خطرات روبرو نخواهند شد.
مركز كنترل و پیشگیری از بیماری ها توصیه می کند دختران و پسران برای جلوگیری از انتقال شایع ویروس اچ پی وی قبل از شروع فعالیت جنسی در سن 11 یا 12 سالگی با زدن واکسن اچ پی وی واکسینه شوند.
اما به دلیل اختلاف نظر درباره واکسیناسیون جوانان در برابر یک عفونت مقاربتی جنسی و نگرانی والدین درباره اثرات طولانی مدت این واکسن های نسبتاً جدید، بسیاری از کودکان، نوجوانان و بزرگسالان واکسینه نمی شوند و این موضوع آن ها را در آینده در برابر عفونت اچ پی وی آسیب پذیر خواهد کرد.
همچنین تحقیقات نشان داده است که دریافت واکسن اچ پی وی کودکان را در سنین جوانی به شروع فعالیت جنسی و یا برقراری رابطه جنسی که یکی از نگرانی های شایع والدین است ترغیب نمی کند.
در اینجا دکتر علی حاجب ، پزشک متخصص کلینیک الهام هشت نکته دیگر که باید درباره اچ پی وی و واکسن آن بدانید را به اشتراک می گذارد.
1. ابتلا به اچ پی وی آسان است
دکتر حاجب می گوید:
“افراد می توانند در اولین یا بیستمین رابطه جنسی و حتی اگر تنها با یک شخص رابطه جنسی داشته باشند نیز در معرض اچ پی وی قرار گیرند. ابتلا به این ویروس بسیار رایج است.”
وی افزود:
“بدلیل کم بودن علائم قابل مشاهده افراد حتی نمی دانند که آلوده شده اند. بنابراین نادانسته شرکای خود را در معرض خطر ابتلا به اچ پی وی قرار می دهند. این عفونت مخفی بوده و به همین دلیل پیشگیری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.”
واکسن برای پیشگیری گسترده بسیار مهم است. یک مطالعه در کودکان نشان داده است که از زمان معرفی واکسن در سال 2006 میزان شیوع ویروس اچ پی وی در زنان سنین 14 تا 19 سال 64 درصد کاهش یافته است.
واکسن اچ پی وی نه تنها از کودک شما محافظت کرده بلکه بر کل جامعه نیز تأثیر خواهد گذاشت. دکتر حاجب می گوید:
“این واکسن می تواند به شما در جلوگیری از قرار گرفتن در معرض اچ پی وی و شیوع ویروس به دیگران کمک کند. بنابراین هنگامی که از یک کودک با واکسن محافظت می کنید در واقع از دیگران نیز محافظت کرده اید.”
2. اچ پی وی غیرقابل درمان است و می تواند منجر به سرطان شود
اکثر عفونت های اچ پی وی در طی دو سال و بدون عواقب طولانی مدت به خودی خود از بین خواهند رفت.
اما در موارد دیگر عفونت از بین نمی رود. از آنجا که هیچ درمانی برای اچ پی وی وجود ندارد ویروس افراد را در معرض خطر مشکلات جدی از جمله سرطان و زگیل تناسلی قرار می دهد.
از بیش از 40 سویه اچ پی وی 9 سویه خاص از جمله 6، 11، 16، 18، 31، 33، 45، 52 و 58 وجود دارد که واکسن از ابتلا به آن ها جلوگیری می کند. این سویه ها باعث ایجاد زگیل تناسلی و سرطان می شوند.
سالانه بیش از 27000 زن و مرد به سرطان های زیر که با اچ پی وی مرتبط هستند مبتلا می شوند:
- سرطان مقعد
- سرطان دهانه رحم
- سرطان دهان و گلو
- سرطان آلت تناسلی
- سرطان واژن
- سرطان وولوار
تقریباً تمام سرطان های دهانه رحم و 72 درصد از سرطان های دهان (به ویژه در مردان جوان) در اثر ویروس اچ پی وی ایجاد می شوند.
براساس گفته مركز كنترل و پیشگیری از بیماری ها از طریق واکسیناسیون کودکان قبل از بزرگتر شدن آن ها و شروع فعالیت جنسی می توان از ابتلا به بسیاری از این سرطان های مرتبط با اچ پی وی جلوگیری کرد.
بیشتر بخوانید: چگونه به زگیل تناسلی مبتلا نشویم؟
3. در صورت داشتن سابقه خانوادگی سرطان دهانه رحم سریعاً واکسن بزنید
11 سالگی سن متوسط واکسینه شدن کودکان است. اما در صورت داشتن سابقه سرطان دهانه رحم در خانواده از جمله مادر، مادربزرگ ها و عمه ها می توانید فرزند خود را در حدود 9 سالگی واکسینه کنید.
دکتر حاجب توصیه می کند در صورت وجود سابقه سرطان دهانه رحم با پزشک متخصص اطفال یا پزشک مراقبت های اولیه صحبت کنید.
4. پسران نیز باید واکسینه شوند
مطالعات نشان داده است که واکسن اچ پی وی علاوه بر جلوگیری از زگیل تناسلی می تواند به پیشگیری از سرطان مقعد در مردان نیز کمک کند.
همچنین تحقیقات مقدماتی نشان داده است که واکسن اچ پی وی می تواند از مردان جوان در برابر سرطان های آلت تناسلی و سرطان دهان و گلو که رو به افزایش است محافظت کند.
دکتر حاجب می گوید: ” اچ پی وی تا سال 2020 در ایالات متحده بیشتر از سرطان دهانه رحم منجر به سرطان دهان و گلو شده است.”
دلیل مهم دیگر برای واکسیناسیون پسران محافظت کلی از جامعه است. وی افزود:
“اگر پسران را واکسینه کنید می توانید از قرار گرفتن آن ها در معرض عفونت اچ پی وی و انتشار آن به شرکای جنسی فعلی و آینده آن ها نیز جلوگیری کنید.
زمانی که از پسران محافظت کنید از دختران نیز محافظت کرده اید و برعکس.”
5. واکسن به بدن کمک می کند تا برای مبارزه با اچ پی وی آنتی بادی تولید کند
با تزریق واکسن اچ پی وی (که غیرفعال است و نمی تواند باعث ایجاد اچ پی وی شود) بدن سعی می کند با ساختن آنتی بادی برای مبارزه با ویروس پاسخ دهد.
آنتی بادی ها از شما در برابر عفونت های اچ پی وی محافظت می کنند.
کودکان در سنین قبل از جوانی نسبت به واکسن اچ پی وی پاسخ ایمنی قوی تری دارند.
همچنین اگر تزریقات سه گانه که در طول شش ماه انجام می شود قبل از فعال شدن جنسی کودک صورت گیرد تأثیر بسیار بیشتری خواهد داشت.
6. عوارض جانبی به طور کلی خفیف هستند
به گفته دکتر حاجب واکسن اچ پی وی برای اکثر کودکان سالم بی خطر است. شایع ترین عوارض جانبی این واکسن ها مواردی مانند درد در محل تزریق، تب و یا سردرد است.
دکتر علی حاجب می گوید: “من خودم واكسن اچ پی وی تزریق کرده ام. چیزی را که خود امتحان نکرده باشم برای فرزند شما توصیه نمی كنم.”
بیشتر بخوانید: واکسن گارداسیل
7. غربالگری و استفاده از کاندوم نیز به اندازه واکسن های اچ پی وی مهم هستند
دکتر حاجب علاوه بر واکسینه شدن بر اهمیت استفاده از کاندوم تأکید دارد. او می گوید:
“واکسن و کاندوم باید همزمان مورد استفاده قرار گیرند. هر دو مورد روشی عالی برای جلوگیری از شیوع اچ پی وی بوده. اما هیچ کدام 100 درصد عمل نمی کنند.”
مطالعات نشان داده اند که استفاده صحیح و مداوم از کاندوم در هر بار رابطه جنسی می تواند احتمال انتقال اچ پی وی را کاهش دهد. اما هر ناحیه از آلت تناسلی که توسط کاندوم پوشیده نشده باشد می تواند به ویروس آلوده شود.
دکتر حاجب می گوید:
“عفونت معمولاً توسط رابطه جنسی واژینال یا مقعدی منتقل می شود. اما احتمال انتقال آن حین رابطه جنسی دهانی و تماس پوستی نیز وجود دارد.
در این موارد کاندوم به هیچ وجه از شما محافظت نکرده. اما در چنین شرایطی واکسن می تواند به محافظت از شما کمک کند.”
دکتر حاجب همچنین به خانم هایی که تازه به سن 21 سالگی رسیده اند چه واکسینه شده باشند چه نه توصیه می کند سالانه آزمایش های پاپ اسمیر انجام دهند.
او می گوید: “غربالگری بهترین روش برای تشخیص سریع ابتلا به سرطان های مرتبط با اچ پی وی است.
در حال حاضر هیچ آزمایش غربالگری منظمی برای سرطان های مرتبط با اچ پی وی به غیر از سرطان دهانه رحم توصیه نشده است.
8. لازم است با فرزندتان بدون نگرانی درباره واکسن اچ پی وی صحبت کنید
دکتر حاجب کودکان و والدین را ترغیب می کند تا درباره خواسته های خود هنگام واکسینه شدن مکالمه ای طولانی و بدون نگرانی داشته باشند.
دکتر حاجب می گوید:
“برای برخی کودکان دشوار است كه به والدین خود اعتراف كنند از نظر جنسی فعال بوده و یا به فکر انجام این کار هستند.
اما مهم است که با والدین خود صادق باشید و به آن ها بگویید که می خواهید از خود محافظت کنید.”
او در ادامه می گوید:
“همچنین والدین باید بدانند که اگر فرزندانشان می خواهد واکسن اچ پی وی تزریق کند بدان معنا نیست که آن ها بی پروا هستند یا اینکه قصد دارند فوراً رابطه جنسی برقرار کنند.
آن ها درباره موضوعی صحبت می کنند که انجام دادن آن می تواند به محافظت از آن ها در طول زندگی کمک کند. به عنوان والدین این همان چیزی است که ما برای فرزندان خود می خواهیم.”
بیشتر بخوانید : نمونه برداری زگیل تناسلی
برای تزریق واکسن اچ پی وی و یا درمان زگیل تناسلی زیر نظر پزشک متخصص با کلینیک الهام تماس بگیرید
کلینیک الهام با بهره گیری از پزشکان متخصص و فوق تخصص در زمینه های اورولوژی، زنان، ناتوانی های جنسی و بیماری های جنسی خدمات لازم جهت مشاوره، تشخیص و درمان انواع بیماری های جنسی و زنان را ارئه می دهد.
تلفن ثابت
تلفن همراه
آدرس:
تهران، شهرک غرب، بلوار فرحزادی، دویست متر بالاتر از بلوار دادمان، کوچه ناخدا محتاج، انتهای بن بست، پلاک یک، طبقه یک
با عرض سلام
من مبتلا به اچ پی وی Hpv بودم و دوره درمانی و با سه دوز واکسن گذراندم ، سوال من اینه که من میتونم با کسی که سالم هست بدون کاندوم رابطه جنسی داشته باشم خطری تهدید نمیکنه شریک جنسی منو لطفا پاسخ دهید من در اینترنت جستجو کردم در مورد سوالم ، جوابی پیدا نکردم با تشکر
سلام در صورتی که قبلا به اچ پی وی مبتلا بوده اید رابطه جنسی خطرناک با شریک جنسی سالم توصیه نمیشود.
آیا واکسن اچ پی وی که با عنوان گارداسیل شناخته میشه برای کسانی که دچار زگیل تناسلی شده و به HPV مبتلا هستن کارساز هست؟
سلام واکسن HPV برای شخص سالم و برای جلوگیری از این بیماری تجویز میشه.